top of page

Little Italyn lyhyt historia

Little Italyn historia pähkinänkuoressa:

Joukko ystäviä halusi juhlistaa Italian kansallispäivää yhdessä. Ajatus Little Italy festivaaleista syntyi

tammikuu 2019

Ajatus tuoda pala italiaa suomalaisiin koteihin vuoden jokaisena päivänä syntyi. Ajatus verkkokaupasta sai kipinää alleen. 

2020 vuoden festarikuuksi valikoitui heinäkuu. Myöhemmin tapahtumaa siirrettiin vallitsen Covid-19 pandemian vuoksi

LITTLE ITALY 
FESTIVAL 

Kesäkuu 2019. Tapahtuma keräsi jopa 6000 kävijää.

LITTLE ITALY 
FINLAND OY 

Joulukuu 2019 perustettiin osakeyhtiö, jonka verkkokauppa rakentuu osaksi multichannel mallia, yhdessä alan johtavien verkkokauppojen kanssa.

Uuudet festivaalipäivät valittiin lokakuulle ja tapathuma siirtyi Kaapelitehtaalle.

Ensimmäinen versio verkkokaupasta avattiin!

23.-25.10.2020
Little Italy Festival
@kaapelitehdas

Little italy Finland

Little Italy on pala Italiaa, aitoa ja alkuperäistä Italiaa, nyt myös Suomessa. Little Italy on pienen italialaisen maanviljeljän ääni, joka tuottaa uniikkeja ja autenttisia tuotteita suomalaisiin ruokapöytiin. Little Italy on italialainen äitihahmo, joka valitsee terveellisimmät tuotteet ja opastaa niiden oikeaoppiseen käyttöön ruuan laitossa. Little Italy on pieni huulille nouseva hymy, kun syöt vasta poimittuja tuoreita hedelmiä, se auringon lämpö, joka hellii ja rikastuttaa maata, joka tuottaa parhaat raaka-aineet maailmassa. Olemme jotain, mitä ei ennen ollut, mutta nyt on.

Tavoitteemme

Little Italyn tavoitteena on kasvattaa ja monipuolistaa laadukkaan italialaisen ruuan ja raaka-aineiden tarjontaa suomalaisissa kodeissa, ravintoloissa ja ruokakaupoissa. Haluamme rakentaa yhdessä tuottajiemme kanssa luotettavan jakeluverkoston aidon Italialaisen ruoan, raaka-aineiden ja tuotteiden saannin takaamiseksi pohjoismaisille markkinoille.

Haluamme yhdessä tuottajiemme kanssa rakentaa korkealaatuisen ja elämyksellisen konseptin rikastuttamaan tuotevalikoimaa ja uuden tavan juhlistaa ruokaa, perhettä ja  yhteisöllisyyttä.

sapignoli3.jpg

Autenttiset tuotteet pientuottajilta

Fresh Homemade Pasta

Tiimi kokeneita ruuan parissa työskennelleitä italialaisia valikoivat tarkkaan Little Italyn tuottajat, viljelijät ja käsityöläiset Italian eri maakunnista. Kehitämme valikoimaa jatkuvasti ja pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisia, uusia autenttisia italialaisia makuelämyksiä.
 

Little Italyn valitsemista tuottajista osa valmistaa tuotteitaan samoilla perinteisellä menetelmillä ja raaka-aineilla jo usean sukupolven ajan. Verkkokaupastamme löydät mm. pastat ja pastakastikkeet, jotka kunnioittavat italialaisen ruuanvalmistuksen perinteitä. Parmigiano Reggiano-juustot, prociuttot, kinkut ja salamit on valmistettu korkeasti valvotuissa olosuhteissa. Kaikki tuotteemme ovat 100% italialaisia tuotteita ja valikoimista löytyy niin luomu kuin vegaanituotteita.

Seuraa tuottajalistamme täältä

Little Italy Festival

Little Italy Festival on siirretty vuodelta 2020 kesään 2021.

Perhe ja yhteisöllisyys on tärkeää italialaisessa kulttuurissa ja siksi tavoitteemme on järjestää koko perheen tapahtuma, jossa yhteisöllisyys korostuu työpajoissa ja Street Food ruoka-alueessa. Koko perheen tapahtumaan tulee lapsiparkki taidepajoilla, Fellini Lounge -viinimaisteluun, italialainen ravintola sekä musiikkia aikuiseen makuun, Italo Discoa sekä klubitapahtuma italialaisten DJ:den tahdittamana.

 

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kävijöillä on mahdollisuus tulla maistelemaan italialaisia herkkuja, shoppailemaan tuotteita kotiin tai nauttia italialaisesta tunnelmasta.

Mukana on ytheistyökumppaneita ja näytteilleasettajia Italian kulttuurin, ruokakulttuurin, taiteen eri alueilta, niin Suomesta kuin Italiasta. Eri taiteenalojen ammattilaiset ovat mukana luomassa monipuolista ohjelmaa kaikille ikään katsomatta. Little Italy Festival yhdistelee musiikkia ja kulttuuria tapahtumassaan luovalla tavalla tuoden taiteen ja musiikin harjoittamisen jokaisen kaupunkilaisen ulottuville, jopa tapahtuvan sisustukseen, jossa lapset jaa kaupunkilaiset pääsevät kosketuksiin ja jopa leikkimään teosten kanssa.

20190602_150619.JPG
bottom of page