top of page
Screenshot 2021-04-20 at 19.15.51.png

Cantina del Castello

Vihreiden kukkuloiden ja viinitarhojen keskellä Pohjois-Italiassa Veneton alueella, Veronan maakunnassa sijaitsee kiehtova keskiaikainen Soaven linnoituskaupunki, jossa historia ja perinteet kietoutuvat vahvasti toisiinsa. Soaven sydämessä sijaitsee myös oman alueensa viiniviljelmiin ja viineihin erikoistunut Cantina del Castello.

 

Linnan kaupunginmuurin sisällä sijaitseva historiallinen viinikellari toimii yrityksen liiketoiminnan sydämenä, jonka kaikessa toiminnassa kunnioitetaan alueen viineihin liittyviä tapoja ja perinteitä. Cantina del Castellon viinitilan historiallisiin rakennuksiin liittyykin useita mielenkiintoisia tarinoita ja legendoja. Esimerkiksi ”linnankellaria” tarkoittavan nimensä tila on saanut sen historiallisesta maanalaisesta holvikäytävästä, jonka kerrotaan aikanaan johtaneen suoraan itse linnaan. 

 

Viineissä käytetyt rypäleet kasvavat Soave-alueen sydämen alkujaan vulkaanisessa maaperässä. Valikoimiin kuuluvat erityyppiset Saove-viinit, kuohuviinit sekä perinteinen grappa. Toimintansa alusta lähtien Cantina del Castello on tuottanut myös Valipolicella- punaviinejä, kuten Amaronea ja Ripassoa. Ensimmäiset pullot punaviinejä ovat peräisin 1960-luvulta ja näitä viinikellarin yksityiskokoelmaan kuuluvia pulloja vartioidaan kellarissa tarkasti.

 

Cantina del Castellossa historia kohtaa menneisyyden, joka luonnehtii myös viinitilan filosofiaa: tuottaa ensiluokkaisia viinejä perustuen Soave-viinien tuotannon jatkuvaan tutkimukseen ja kehittämiseen, mutta samanaikaiseen perinteiden vaalimiseen.

Cantina del Castello

logo cantina castello 2020_web.jpg
Myydyimmät tuotteet ja saatavuus

Cantina del Castellon viinejä edustaa Dottorvino, jonka suomenkieliselle kotisivulle pääset tästä.

Yritysasiakkaana voit tilata viinit Suppilog.fi alustan kautta.

385A1588.jpg

Linnan kaupunginmuurin sisällä sijaitseva historiallinen viinikellari toimii yrityksen liiketoiminnan sydämenä, jonka kaikessa toiminnassa kunnioitetaan alueen viineihin liittyviä tapoja ja perinteitä.

_VER4911.jpg

Valikoimiin kuuluvat erityyppiset Saove-viinit, kuohuviinit sekä perinteinen grappa. Toimintansa alusta lähtien Cantina del Castello on tuottanut myös Valipolicella- punaviinejä, kuten Amaronea ja Ripassoa.

bottom of page